IAA 2024: Stellantis breidt gamma zware voertuigen uit met waterstofaandrijving

De Stellantis-groep zal met al zijn merken (Citroën, FIAT Professional, Opel en Peugeot) aanwezig zijn op de IAA Transportation beurs in Hannover, maar het is Opel dat de eer krijgt voor de belangrijkste nieuwigheid: een Movano uitgerust met waterstofaandrijving.

Terwijl de productie van middelgrote bestelwagens op waterstof doorgaat, is dit de eerste keer dat Stellantis een waterstofmotor gebruikt voor een zware bestelwagen. De Opel Movano Hydrogen zal een actieradius van 500 kilometer bieden, waarschijnlijk met hetzelfde recept als op de Vivaro Hydrogen, namelijk een brandstofcel die als range extender wordt gebruikt. Wordt bevestigd op de eerste dag van de beurs…
Stellantis vergeet de conventionele motoren niet: op Hannover zal de nieuwe MultiJet 4.0 motor in de schijnwerpers staan, waarvan het brandstofverbruik is verlaagd dankzij een nieuw uitlaatgasrecirculatiesysteem met twee circuits, en de nieuwe AT8 8-traps automatische versnellingsbak, die nu beschikbaar is in het zware segment en die volgens Stellantis het brandstofverbruik met 10% kan verlagen.
Op de stand van Stellantis Pro One zijn ook een Opel Combo Electric, een Citroën E-Berlingo Crew Van, een Peugeot e-Expert in koeltransportuitvoering (en met ePTO-aftakas) en een Fiat E-Ducato Cargo Box te zien. De Groep zal ook zijn conversiestrategie onder de aandacht brengen, die is ontwikkeld met meer dan 450 gecertificeerde partners.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo