Kris De Leeneer zal naar Lokeren verhuizen

Het snelgroeiende transportbedrijf Kris De Leeneer kondigt de bouw aan van een gloednieuwe hoofdzetel in Lokeren. Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn opslagruimte met een hoogte van 28 meter en moet voor het eind van volgend jaar operationeel zijn.

Kris De Leeneer heeft zijn toegevoegde waarde in tien jaar tijd meer dan verdubbeld en stelt nu ongeveer 75 mensen tewerk op twee locaties: Dendermonde en Erembodegem. Het profiel van haar activiteiten is ook aanzienlijk veranderd van puur vervoer naar logistiek met toegevoegde waarde, maar haar huidige faciliteiten werden te krap voor de verwachte ontwikkelingen. Kris De Leeneer zal dus een thuis vinden in Lokeren, naast de autosnelweg E17 en in de onmiddellijke nabijheid van het nieuwe distributiecentrum van Barry-Callebaut (dat één van zijn belangrijkste klanten is). Dat is een geluk, volgens Kris De Leeneer zelf, want het nieuwe industrieterrein is vol: “Wij hebben een stuk grond van 3,9 hectare verworven waarop wij een gebouw van 13.000 m2 bouwen, waarvan 10.000 m2 opslagruimte. Wij gaan onze logistieke capaciteit met een factor 2,5 vermenigvuldigen met 45.000 palletplaatsen. Het doel is onze activiteiten in Lokeren te centraliseren en nieuwe logistieke diensten met een hoge toegevoegde waarde te ontwikkelen.”

Met een hoogte van 28 meter evenaart het nieuwe gebouw niet helemaal de “toren” van het nieuwe DC van Barry-Callebaut (40 meter hoog), maar het zal niettemin de tweede hoogbouwmagazijn in de buurt zijn. Volgens Kris De Leeneer is dit geen toeval: “Gezien de grondprijs in de streek is een hoogbouwmagazijn de enige manier om flexibiliteit, snelheid en rentabiliteit te combineren. Voor een traditioneel magazijn is het gebied te duur. Bovendien gaan wij een volledig geautomatiseerd magazijn in gebruik nemen, dat gebruik zal maken van innovatieve technieken en dat volgens mij de toekomst is voor logistieke dienstverleners. Ik zal je er over een paar weken meer over vertellen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo