Renory neemt multimodaal platform in gebruik voor Aperam

Gisteren heeft Renory een nieuw bimodaal logistiek platform ingehuldigd voor zijn klant Aperam in Montignies. Het platform bevindt zich op een deel van Charleroi Dry Port, die sinds de bouw ervan ongebruikt is gebleven.

Aperam heeft een fabriek in Châtelet (een paar kilometer van de Charleroi Dry Port) die roestvrijstalen platen produceert. De plakken die nodig zijn voor de productie van deze platen komen van andere Aperam-vestigingen (waaronder Genk), maar komen soms ook via de havens van Antwerpen en Gent België binnen. “Onze nieuwe multimodale site zal dienen als buffervoorraad, met goederen die aankomen per trein en vertrekken naar Chatelet per trein of over de weg. Momenteel vertegenwoordigt dit één trein per dag, of 1.500 ton staal”, legt Olivier Stevens, Managing Director van Renory, uit.

Het spoorgedeelte wordt verzorgd door Lineas, terwijl de teams van Renory zorgen voor alle overslagactiviteiten en het voorraadbeheer. “De site is hier ideaal voor”, legt Vincent Brassinne (algemeen directeur van Renory) uit. “Het stelt ons in staat om optimaal gebruik te maken van een plaat die niet meer werd gebruikt sinds hij enkele jaren geleden werd gebouwd, nadat we het multimodale platform van Lannutti aan de andere kant van de weg al hadden overgenomen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo