Belgisch ‘olympisch’ water naar Parijs vervoerd met waterstoftruck

Omdat Coca-Cola een van de belangrijkste partners is van de Olympische Spelen in Parijs, is het een Belgische waterproducent die het officiële water levert voor ’s werelds grootste sportevenement. En een deel van de 7,2 miljoen flesjes Chaudfontaine (een merk dat deel uitmaakt van de Coca-Cola portfolio) werden naar Parijs vervoerd met waterstoftrucks.

Aan de buitenkant is het een DAF CF. Onder de cabine bevindt zich een elektrische aandrijflijn van VDL uitgerust met een brandstofcel van Toyota, die zelf door Air Liquide wordt voorzien van hernieuwbare waterstof. Twee voertuigen van dit type werden door Toyota geleverd aan Coca-Cola, dat ze gebruikte om tonnen water te vervoeren tussen de bottelarij in Chaudfontaine (aan de oevers van de Vesder) en de drie logistieke platforms voor de Olympische Spelen in Parijs.

“We zijn erg blij met dit partnerschap met Toyota en Air Liquide, dat ons in staat zal stellen om waterstofoplossingen te testen voor onze logistieke activiteiten over lange afstanden. We kijken ernaar uit om van deze ervaring te leren terwijl we onze inspanningen voortzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen,” zegt Éric Desbonnets, Vice President Paris 2024 Operations and Sustainable Development bij Coca-Cola.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo