Daimler Truck eConsulting: Eerste hulp bij elektrisch wegtransport [Advertorial]

Met de nieuwe service eConsulting helpt Daimler Truck zijn klanten met al hun vragen over de integratie van elektrische trucks in hun vloten. Op die manier kan de e-truck zijn volledige potentieel ontplooien en krijgt de klant een antwoord op de uitdagingen qua laadinfrastructuur en subsidiëring.

“Bij de introductie van onze eerste e-trucks vier jaar geleden merkten we dat veel klanten open staan voor de overstap naar de elektrische vrachtwagen, maar dat er nog veel angst is voor het onbekende,” zegt Filip Van Thielen, e-Ambassador & Connectivity Manager Daimler Truck BeLux.

“Er zijn nog veel vragen over laadinfrastructuur, subsidiëring en inzetbaarheid van de elektrische voertuigen. Met eConsulting willen we alle aspecten rond elektrisch rijden die vragen oproepen bij onze klanten wegnemen.”

Met een eigen analysetool kunnen de consultants van Daimler Truck bijvoorbeeld nagaan welke ritten geëlektrificeerd kunnen worden. Daartoe zijn bijvoorbeeld gegevens uit de planningssoftware van uw bedrijf een nuttige bron. Een goed inzicht in het soort ritten dat er wordt uitgevoerd zorgt er ook voor dat een offerte kan worden opgesteld voor een voertuig dat voor de klant dezelfde inzetbaarheid heeft als een equivalent dieselvoertuig. “Klanten zijn nog niet altijd op de hoogte van het potentieel van de nieuwe generatie e-trucks.
Met de nieuwe eActros600, die een actieradius heeft van 500 kilometer, is internationaal transport geen probleem meer.”

De data spreken
“Op basis van een doorgedreven data-analyse kunnen we ook nagaan welk type laadinfrastructuur er nodig is en welke partner die voor de klant kan voorzien”, zegt Filip Van Thielen. “Met de netbeheerder wordt besproken welk vermogen er aanwezig is, en ook de efficiënte indeling van de parking/het laadplein wordt opgevolgd. Op die manier zorgen wij als constructeur er ook voor dat het geleverde voertuig bij de klant presteert zoals wij beloven,” zegt Van Thielen.

Ook in de complexe materie van de e-subsidies maakt het team van Daimler Truck de klant wegwijs. “Sommige ondernemingen staan al ver in de elektrificatie en hebben gespecialiseerde teams in huis. Maar geen twee elektrificatieprojecten zijn hetzelfde. Het eConsultancy team komt snel in actie voor een analyse op maat van de klant.”

 


Van A tot Z
“Er komt wel wat kijken bij het integreren van een e-truck in uw bedrijf. Door het aanbieden van deze consultancy tonen we ons een betrouwbare partner voor de klant. Dankzij deze begeleiding van A tot Z durven ze de stap naar elektrisch rijden te zetten.”

Ontdek wat E-Consulting kan doen voor uw bedrijf via eConsulting | Mercedes-Benz Trucks (mercedes-benz-trucks.com)


 

hub.mercedes-benz-trucks.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo