Drie Mercedes Arocs SLT voor Van Egdom

Transportgroep Van Egdom heeft drie Mercedes-Benz Trucks Arocs SLT aangeschaft, inclusief onderhoudscontracten bij VDH. De Arocs SLT 4463S kan treingewichten aan van 500 ton.

Van Egdom – gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer – heeft al zeven jaar ervaring met de Mercedes SLT in zijn vloot. Op 7 mei werd een van de SLT’s nog ingezet voor het uitzonderlijk transport van een sluisdeur, met afmetingen van 35 meter lengte, 7,2 meter breedte en 4,7 meter hoogte, met een totaal gewicht van 130 ton.

De nieuwe Arocs 5 is uitgerust met de interactieve Multimedia Cockpit met twee kleurendisplays. Wanneer de aanbouw of opbouw in werking is, wordt dit via controlelampjes op het eerste display getoond. Daarnaast waarschuwen pop-upvensters de chauffeur en kunnen tot tien meldingen worden geconfigureerd voor extra veiligheid. Het tweede display biedt ruimte voor acht individueel selecteerbare schakelaars, bijvoorbeeld voor de wissellaadbak.

Hogere schoteldruk

De Arocs heeft de nieuwe geautomatiseerde transmissieregeling PowerShift Advanced, die sneller en soepeler wegrijden en accelereren mogelijk maakt. Ook het gaspedaal werd geoptimaliseerd met een verhoogde gevoeligheid voor nauwkeuriger manoeuvreren en een directere responstijd als je het pedaal dieper indrukt. Dat resulteert in een verhoogde dynamiek bij hoge belasting en maakt het ook gemakkelijker om rotondes te nemen.

Met een aanpassing van het gewicht naar 43,8 ton biedt de Mercedes-Benz Arocs 4463S SLT niet alleen meer capaciteit, maar ook een verbeterde schoteldruk met een extra 2,8 ton. Voor soepeler manoeuvreren is er nu een uitschakelbare holdfunctie toegevoegd. Een speciale stekker voor Faymonville opleggersturing met drukknoppen in de cabine vereenvoudigt het koppelen en bedienen van opleggers en aanhangwagens.

Zeepdispenser

De toevoeging van extra bekabeling voor werklichten op de instaptreden en onderaan het opbouwrek, samen met zwaailampen bovenaan, verbetert de veiligheid en zichtbaarheid. Bovendien is de hydraulische olietank van de opleggersturing vergroot tot 230 liter, wat het aansturen van meerdere aslijnen nog efficiënter maakt.

Voor het comfort van de chauffeur is er een watertank van 10 liter met een geïntegreerde zeepdispenser, zodat hij zich kan opfrissen tijdens lange ritten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo