MAN heeft een elektrische truck opgeladen tot 1000 kW

MAN heeft met succes de batterijen van een eTruck opgeladen tot meer dan 1000 kilowatt en 1500 ampère. Dit is een belangrijke stap in de richting van de elektrificatie van langeafstandstransport.

De test maakte deel uit van het NEFTON-onderzoeksproject dat in 2021 van start ging en gefinancierd werd door het Duitse federale ministerie voor Economie en Klimaat. “De technologie is er. Nu moeten we de ontwikkeling van de laadinfrastructuur op de markt versnellen in nauwe samenwerking met de politieke wereld, de energie-industrie en de voertuigfabrikanten,” zei Dr. Frederik Zohm, lid van de Raad van Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling bij MAN Truck & Bus. Dit is precies het doel van de nieuwe Europese AFIR-regeling, die nu in de lidstaten in de praktijk moet worden gebracht, met een oplaadstation om de 50 kilometer langs de hoofdroutes van het autosnelwegennet.

In het NEFTON-project werd ook gekeken naar opladen in twee richtingen, waarbij de batterijen van de vrachtwagen ook worden gebruikt als opslagunits die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet voor een efficiënter gebruik van de stroomvoorziening overdag.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo