Van Moer Logistics en Delhaize verlengen transportcontract

Delhaize en Van Moer Logistics hebben hun transportcontract – dat begon in 2011 – verlengd tot 2030.

Van Moer Logistics nam in 2011 Wambacq-Peeters over, het transportbedrijf van Delhaize. “Intussen is Van Moer Logistics uitgegroeid tot een strategische transportpartner van Delhaize,” zegt Dirk Hautekeete, Transport Director bij Delhaize. “Van Moer levert ongeveer 20% van de dagelijkse transportcapaciteit.”

Van Moer Logistics stelt gemiddeld 100 vrachtwagens en 150 chauffeurs beschikbaar die 24/7 voor Delhaize werken. “Onze chauffeurs halen de Delhaize trailers op vanuit de distributiecentra in Zellik en Ninove en leveren bij de verschillende Delhaize filialen in België en Luxemburg,“ zegt Jo Van Moer, CEO en eigenaar bij Van Moer Logistics. “Het nieuwe contract focust op een flexibele dienstverlening, waarbij we extra capaciteit voorzien om het groeiende aantal winkels met zondagopening te ondersteunen.”

Partnership op lange termijn

Sinds 2020 levert Van Moer Logistics ook 40 bemande terminalvoertuigen die instaan voor de trailerlogistiek in het distributiecentrum in Zellik. Door deze jarenlange en intensieve samenwerking werken meer dan 200 mensen rechtstreeks voor Delhaize.

“Zo’n grote groep chauffeurs die in functie van dezelfde klant rijden, vergt een goede opvolging en begeleiding,“ benadrukt Jo Van Moer. “Onze chauffeurs moeten specifieke instructies per filiaal volgen om veilig en correct te kunnen lossen en laden, want ook de retourvracht wordt door onze chauffeurs verwerkt.”

Jonathan Van Dessel, Director bij Delhaize, benadrukt de gezamenlijke duurzaamheidsambities: “We willen ons transport stap voor stap duurzamer maken op een financieel en operationeel haalbare manier. Dat kan alleen met een sterke partner als Van Moer Logistics. Onze chauffeurs worden persoonlijk begeleid om veilig en ecologisch te rijden, en onze truckvloot wordt voortdurend gemoderniseerd.”

Sinds 2020 rijden er vrachtwagens op LNG. In het eerste kwartaal van 2025 zal Van Moer Logistics vijf extra LNG-wagens inzetten om de drukke stadscentra van Brussel, Gent en Antwerpen te bedienen. Dan zullen in totaal 34 LNG-vrachtwagens voor Delhaize rijden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo