Visionair van intermodaal vervoer Marc Dubois overleden

Op donderdag 25 juli overleed Marc Dubois op 84-jarige leeftijd. Hij was de gewezen voorzitter van Inter Ferry Boats en een voorvechter van intermodaal vervoer.

Voormalig collega van Dubois en eveneens multimodaal ambassadeur Johan Gemels brengt een eerbetoon. “Ik ben eind jaren ’90 voor Inter Ferry Boats beginnen werken en toen was Marc Dubois directeur-generaal,” vertelt Gemels. “Hij was een visionair op gebied van intermodaal vervoer per spoor.”

Gouden jaren in Zeebrugge

“We zijn treinen beginnen rijden van Zeebrugge naar Antwerpen,” herinnert Gemels zich. “Dat was toen een continue stroom aan treinen. Het was een idee van Marc om een netwerk op te richten tussen Zeebrugge, Antwerpen en Duisburg. Ook Antwerpen-Parijs deden we, en Antwerpen-Duinkerke. Dat zijn gouden jaren geweest in Zeebrugge, op vlak van containervervoer over het spoor.”

Met de voeten in het water

Dubois werd nadien ook voorzitter van de Raad van Bestuur van terminal Athus in Luxemburg, een terminal die nu elke dag verbindingen aanbiedt naar Antwerpen. Dat voorzitterschap nam Gemels over, ondertussen al ruim twintig jaar terug. “Ik ben een maand geleden met hem gaan eten, met een paar oud-collega’s,” aldus Gemels. “Hij had plannen om een grote barbecue te doen in de zomer en hij bleef de maritieme sector op de voet volgen. Hij zei altijd: je kunt doen wat je wilt, maar je moet altijd zorgen dat je met uw voeten in het water staat.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo