Voka stelt positie CEO Port of Antwerp-Bruges in vraag

In een brief gericht aan het Antwerpse stadsbestuur tekent Voka Antwerpen-Waasland bezwaar aan tegen de houding van havenbaas Jacques Vandermeiren.

Topman Luc Luwel en voorzitter Andreas Pfeffer van werkgeversorganisatie Voka Antwerpen-Waasland ventileerden hun ontevredenheid per brief aan het adres van burgemeester Bart De Wever en havenschepen Annick De Ridder. Deze brief heeft De Tijd kunnen inkijken. “Uit de brief blijkt dat er sprake is van een vertrouwensbreuk tussen enkele hoofdrolspelers in de haven en CEO Jacques Vandermeiren,” meldt de krant.

Dogmatisch

De heren van Voka laten zich in niet mis te verstane bewoordingen uit: “We zien telkens hetzelfde patroon terugkeren: een gebrek aan echte luisterbereidheid, een vasthouden aan het eigen gelijk en een dogmatische houding inzake de doelstellingen én het te volgen pad richting klimaat- en energietransitie.” Een groot strijdpunt blijkt dus de energietransitie te zijn en de keuze van Vandermeiren om volop te willen inzetten op waterstof.

“Bij het absolute merendeel van de ondernemingen leeft sterk het gevoel van onbegrip, een gebrek aan respect, en een aan de grenzen van arrogantie aanleunende houding bij het hoogste management van POAB,” zou er nog in de brief te lezen staan. “Voor een CEO van een de facto overheidsadministratie, die in zeer grote mate afhangt van inkomsten van klanten, is dit ongepast.”

Havenbedrijf reageert

“Wij hebben met verbazing via de media kennis genomen van deze brief,” laat woordvoerder Lennart Verstappen weten van Port of Antwerp-Bruges. “Het spreekt voor zich dat er de komende dagen en weken overleg zal plaatsvinden met de aandeelhouders en de verschillende stakeholders.”

Voka Antwerpen-Waasland betreurt dan weer dat uittreksels uit de brief in de media zijn verschenen en onthoudt zich van verdere commentaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo