WDP koopt voor 110 miljoen Roemeens vastgoed

WDP verwerft een portefeuille bestaande uit 136.374 m² verhuurbare oppervlakte aan bestaande activa en een ruim perceel voor toekomstige ontwikkeling met een potentieel van meer dan 300.000 m² in Groot- Boekarest, Constanta en Targu Mures in Roemenië.

De verkoper is een joint venture tussen Globalworth en Global Vision, vastgoedinvesteerders in Centraal- en Oost-Europa. “Dankzij deze transactie groeit onze Roemeense aanwezigheid tot ongeveer 2,0 miljoen m² bruto verhuurbare oppervlakte – een marktaandeel van meer dan 25%,” zegt Jeroen Biermans, Country Manager WDP Romania. Het gaat om een investering van ongeveer 110 miljoen euro.

De locatie in Groot-Boekarest (Chitila) heeft een verhuurbare oppervlakte van meer dan 76.994 m² en vormt dankzij zijn ligging een strategische aanvulling op WDP’s huidige infrastructuur in Dragomiresti. In Constanta, de grootste haven aan de Zwarte Zee en een strategisch knooppunt, verwerft WDP twee bestaande panden van in totaal 41.117 m², alsook een ruim perceel voor ontwikkeling in het Constanta Business Park 2 met een potentieel van meer dan 300.000 m² bruto verhuurbare oppervlakte. Deze site grenst direct aan het havengebied en kan op het spoornet worden aangesloten. De bouwvergunning voor een derde warehouse is intussen rond en de ontwikkeling – waarvoor vandaag commerciële onderhandelingen aan de gang zijn – kan worden opgestart van zodra er een prelease-overeenkomst is gesloten.

In Targu Mures, in het hart van Transsylvanië, versterkt een locatie van 18.263 m² WDP’s aanwezigheid in het noorden van Roemenië. De regio fungeert als een logistiek knooppunt en profiteert van de recente aansluiting op het groeiende snelwegennetwerk van Roemenië.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo