Lineage registreert 100e patent

Logistiek dienstverlener Lineage, dat onlangs de overname van Luik Natie in Antwerpen aankondigde, heeft zopas zijn 100ste patent geregistreerd voor een logistieke innovatie. Het systeem, ‘Lego’ genaamd, is ontworpen om de efficiëntie van de logistiek van verse producten te verhogen.

Lego’ is een eigen oplossing voor het optimaliseren van orderverzamelen en palletvolgorde. “Deze innovatie lost het probleem op van weten welke uitgaande orderregel op welke pallet en in welke volgorde terechtkomt. Bestaande magazijnbeheersystemen kunnen deze beslissingen nemen, maar zijn vaak inefficiënt omdat magazijnmedewerkers meer rondrijden dan nodig is om een bepaalde hoeveelheid producten op meer pallets te plaatsen dan ze nodig hebben. Lego kan de kortste route bepalen om uitgaande goederen te verzamelen voor orders die door menselijke operators of robots worden verzameld, zodat onnodige afstanden worden geminimaliseerd. Het systeem bepaalt ook de ideale plaatsing van artikelen op multi-SKU uitgaande pallets, waardoor het gemiddelde aantal dozen per pallet toeneemt. Het is als een spelletje Tetris dat in de echte wereld op een veel grotere schaal wordt gespeeld. Door dezelfde hoeveelheid goederen op minder pallets te plaatsen, vermindert het totale aantal benodigde pallets, wat op zijn beurt het aantal vrachtwagens op de weg vermindert. Dit is een win-winsituatie voor klanten en het milieu”, legt Sudarsan Thattai, Chief Information and Transformation Officer bij Lineage, uit.

Het valt nog te bezien of een bepaalde Deense speelgoedgigant zal toestaan dat zijn wereldwijde merk voor een dergelijk systeem wordt gebruikt…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo