Onderaannemer Amazon gaat failliet: 100 bezorgers zonder werk

De vakbonden organiseren vandaag een demonstratie buiten het magazijn waar de e-commerce gigant Amazon zijn pakketten opslaat in Flémalle. De reden? De onderaannemer die de pakjes levert heeft al zijn personeel ontslagen (een honderdtal chauffeurs) en heeft naar verluidt het faillissement van het bedrijf aangekondigd.

De onderaannemer in kwestie heet KM Group. In tegenstelling tot wat in de pers werd geschreven is het bedrijf niet gevestigd in Flémalle maar in Zaventem. KM Group werd opgericht op 10 september 2020 door de heer Dejan Milosevic. Haar enige boekhoudperiode (22 maanden, eindigend op 30 juni 2022) toont een brutomarge van 725.000 euro en een winst van ongeveer 7.500 euro, maar bevat geen informatie over de sociale kant. De maatschappelijke zetel is gevestigd in een privéwoning.

Volgens Daniel Maratta, provinciesecretaris van BTB ABVV, werden eind juli een honderdtal chauffeurs via Whatsapp op de hoogte gebracht dat het bedrijf failliet ging en dat ze ontslagen zouden worden. De reden voor het faillissement was de weigering van Amazon om een prijsverhoging te accepteren. De betrokken chauffeurs hebben hun C4 echter nog niet ontvangen, waardoor ze geen aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering.

Het faillissement van KM Group is nog niet uitgesproken. Nog verrassender is dat directeur Dejan Milosevic op 30 juli een nieuw bericht in het Staatsblad heeft laten publiceren voor de verhuizing van het hoofdkantoor van zijn bedrijf, waarvan het doel veel breder is dan dat van een eenvoudig transportbedrijf. De transportvergunning van KM Group is nog niet geannuleerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. Er zijn slechts twee nummerplaten aan gekoppeld, niet een honderdtal.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo