ECS voegt spoorverbinding toe naar Duitsland

De verbinding loopt tussen Zeebrugge en Crailsheim, nabij Stuttgart. Wekelijks zullen drie treinen heen en weer rijden en zo jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg halen. 

Vanaf september rijden de eerste goederentreinen over de nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en het Duitse Crailsheim. De ingebruikname van de spoorverbinding werd mogelijk gemaakt in samenwerking met Lineas. De nieuwe verbinding zal driemaal per week 42 containers heen en weer vervoeren. Zo worden jaarlijks meer dan 11.000 containers en evenveel vrachtwagens van de weg gehaald, wat niet alleen zorgt voor minder verkeersdrukte maar ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. De geschatte besparing bedraagt maar liefst 2.600 ton CO2 per jaar.

Nieuwe laad- en losmethode

De nieuwe spoorverbinding maakt gebruik van een nieuwe laad- en losmethode waarbij de volledige set te lossen wagons wordt afgekoppeld, en een set met reeds gevulde wagons wordt opgepikt. Deze methode minimaliseert de laadtijd en zorgt ervoor dat het traject van 751 kilometer binnen 24 uur kan worden afgelegd, met minimaal tijdverlies en een hoge stiptheid in vergelijking met filegevoelig baantransport.

“We contacteren proactief onze klanten om de treinen optimaal te vullen, zodat er zo weinig mogelijk lege containers worden vervoerd,” zegt Sven Pieters, CEO van ECS. “Dat is niet alleen economisch interessant, maar draagt ook bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo