Essensium, Prime Vision en Still finalist Logistica Award 2024

Essensium, Prime Vision en Still Intern Transport zijn genomineerd voor de Logistica Award, de jaarlijkse prijs voor logistieke innovatie die wordt uitgereikt op beurs Logistica Next in Utrecht. De uitslag wordt bekend op 5 november. 

Een Nederlandse expertenjury nomineert de drie handlingbedrijven omwille van enkele opvallende nieuwigheden die ze recent op de markt brachten. Bij Essensium gaat het dan om het SafeTrack-systeem, een merkonafhankelijk,; op AI gebaseerd veiligheidssysteem voor magazijntrucks dat zowel veiligheid als productiviteit in warehouses of productieomgevingen aanzienlijk verbetert.

Prime Vision heeft dan weer een geavanceerde oplossing ontwikkeld waarbij Autonome Mobiele Robots (AMR) worden geïntegreerd met geautomatiseerde opslag- en uitslagsystemen (ASRS). Hierdoor kunnen magazijnen beter inspelen op schommelingen in de vraag en veranderingen in de operationele omgeving. Volgens de jury gaat het om “een universele autonome robot voor alle aan- en aftransport en sortering, volledig geïntegreerd met andere automatische systemen.”

Still Intern Transport komt tenslotte met de Self Driving Vehicle (SDV), een autonome oplossing voor interne magazijntransporten. De SDV maakt gebruik van geavanceerde cameratechnologie en machine learning om processen zoals horizontaal transport en cross-docking te automatiseren. Daarnaast kan het andere voertuigen detecteren en de snelheid dynamisch aanpassen voor een veilige en efficiënte werking. Bovendien zijn de voertuigen uitgerust met snelladende LTO-batterijen.

De winnaar van de Logistica Award 2024 wordt bekendgemaakt op 5 november 2024 tijdens de eerste dag van Logistica Next in Utrecht.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo