Montea wint Realty Award voor duurzaam distributiecentrum op Blue Gate

Montea heeft Realty’s Sustainable Building Award gewonnen binnen de categorie Industrial & Logistics. De prijs werd toegekend aan het distributiecentrum dat Montea voor Herfurth en Dries Van Noten ontwikkelt op Blue Gate in Antwerpen.

Het is de eerste keer dat de Realty Awards werden uitgereikt. De award bekroont vastgoedprojecten over heel Europa die industriële en logistieke activiteiten verbeteren, efficiëntie verhogen en duurzaamheid binnen de supply chain bevorderen. Een internationale jury van 70 experten heeft zich over de verschillende dossiers gebogen, en daaruit kwam het project van Montea in de categorie ‘Industrial & Logistics’ als sterkste uit de bus.

Duurzame innovatie centraal

Concreet realiseert Montea verschillende duurzame toepassingen in dit warehouse: zo worden de kantoren opgetrokken in Cross Laminated Timber (CLT), wordt de luchtdichtheid van de laadkades verhoogd en komt er een grote installatie van warmtepompen en zonnepanelen, die een vermogen hebben van 1,5MWp. Het gebouw is hierdoor niet alleen volledig koolstofneutraal, maar zelfs energie-positief. Dat wil zeggen dat er meer (groene) stroom opgewekt wordt dan er verbruikt wordt. Ook in de keuze van bouwmaterialen is duurzaamheid en een langetermijnvisie prioritair.

“Ontwikkelingen als deze op Blue Gate tonen aan dat duurzaamheid écht een meerwaarde kan betekenen voor onze sector en de brede maatschappij,” zegt Xavier van Reeth, Country Manager Belgium bij Montea. “We zijn trots op deze Europese erkenning voor heel ons team.”

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo