Featured Video Play Icon

[VIDEO] Nieuw CDC is grootste investering van Cebeo in België tot dusver

Cebeo had slechts een goed jaar nodig om dit gebouw op te trekken en deed daarvoor beroep op de diensten van Willy Naessens Industriebouw. Samen met AAVO Architecten werd er gekozen voor een constructie bestaande uit prefab-betonpanelen.

Het nieuwe distributiecentrum van Cebeo – het CDC – gevestigd in Blandain, een deelgemeente van Doornik, oogt niet alleen spectaculair, het is dat ook! Het gebouw heeft een grondoppervlakte van 42.000 m² en is 18 meter hoog, deels uitgevoerd in 2 niveaus. Hierdoor wordt een totale operationele footprint van 55.000 m² bereikt. Het CDC vervangt het vorige logistieke centrum in Moeskroen dat te klein geworden was om de continue groei van Cebeo te blijven ondersteunen. Op het 11,5 ha groot terrein in Blandain bevindt zich ook een kabelpark van 10.000 m² en is er nog verdere uitbreiding mogelijk.

Dit spraakmakende gebouw is goed voor een investering van 85 miljoen euro, de grootste die Cebeo ooit in België heeft gedaan, en biedt werk aan 250 mensen. Een sterk staaltje vakmanschap dus! Eentje waar heel wat leveranciers hun steentje aan bijgedragen hebben:

AAVO Architecten

Knapp Benelux

Manhattan Associates

Stow Group

Willy Naessens Industriebouw

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo