Sarens laat historische DAF restaureren

DAF-dealer Garage De Plecker-Pauwels heeft een wel heel bijzondere DAF gerestaureerd voor zwaartransportspecialist Sarens. Deze NAT 2826 DKS zal binnenkort de aandacht trekken van liefhebbers langs de A12, in de Sarens hoofdzetel in Wolvertem.

De banden tussen Sarens en de familie De Plecker gaan ver terug, want Eddy De Plecker begon als monteur bij Sarens voordat hij in 1964 samen met zijn vrouw Yvonne een eigen garage oprichtte. Zoals Hendrik Sarens zich herinnert, begon zijn bedrijf DAF-auto’s te gebruiken om de eerste uitzonderlijke konvooien te begeleiden voordat het de eerste zware vrachtwagens van het Nederlandse merk kocht. In de afgelopen vijf jaar kocht Sarens nog eens 41 DAF’s voor zijn activiteiten in België, Nederland en Frankrijk.

Drie jaar geleden vroeg de familie Sarens aan de familie De Plecker om een DAF NAT 2826 DKS te restaureren. Een zeldzaam voertuig, zeker in een configuratie als deze, want deze N werd gebruikt als trekker, hoewel ‘de buffel’ oorspronkelijk een truck was voor ontbossing in Afrika. “We gebruikten dit voertuig o.a. tijdens de bouw van de kerncentrale in Doel. Later werd het ook gebruikt in Mexico, totdat onze broer Jan daar om het leven kwam. Het voertuig heeft dus veel sentimentele waarde voor onze familie,” vertelt Marc Sarens, de jongere broer van Jan. De DAF werd vervolgens teruggebracht naar België en uitgebreid opgeknapt met een nieuwe GINAF voorloopas, een verlengd chassis en een nieuwe automatische versnellingsbak.

Stef De Plecker, lid van de derde generatie en nu werkzaam bij Garage De Plecker-Pauwels, hield toezicht op de restauratie. “We hebben er uren aan gespendeerd om het voertuig in zijn oude glorie te herstellen, maar gezien de jarenlange trouwe en goede relatie met Sarens deden we het graag gratis,” zegt Stef.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo