Featured Video Play Icon

BCTN (E313 special) – Logistics.TV 41

Het van oorsprong Nederlandse BCTN houdt zich al sinds 1987 bezig met de exploitatie van inland containerterminals. Een van hun sites vinden we langs het Albertkanaal in Meerhout, een terminal die al sinds 1996 in gebruik is en sindsdien is uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

BCTN Meerhout is verantwoordelijk voor meer dan 50% van het containervolume op het Albertkanaal, goed voor  meer dan 300.000 containers per jaar.

Niet alleen Gheys Transport maar ook de Amerikaanse gigant Nike en bedrijven zoals Toyota, Ikea, Ineos en Tessenderlo Chemie zijn er klant – net zoals vele andere ondernemingen uit de regio. BCTN biedt hen dus toegang tot een belangrijk alternatief voor de E313, met een vlottere logistieke ontsluiting tot gevolg.

De terminal vormt de rechtstreekse verbinding met de twee grootste zeehavens van Europa: die van Rotterdam en die van Antwerpen. In juni 2023 viel de BCTN-site overigens een wereldprimeur te beurt, want toen startte een vaste lijndienst naar Rotterdam met een schip aangedreven door waterstof. En ook vandaag nog is het emissievrije vaartuig het enige ter wereld dat wordt ingezet op een reguliere lijndienst. De binnenvaart mag op zich dan al duurzamer zijn dan het gewone vrachtvervoer via de weg, maar BCTN gaat graag nog een stapje verder.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo