UCLL-studenten bekroond voor een project bij Van Dievel

Het project ‘Mondzorg voor Truckers’ van twee UCLL-studenten heeft de Moving Minds Award ’24 gewonnen. Met de steun van Van Dievel slaagden ze erin chauffeurs bewust te maken van het belang van een goede mondhygiëne.

Silke Achten en Sarah Detollenaere zijn beide studenten Mondzorg. Voor hun bachelorproef richtten ze zich op vrachtwagenchauffeurs: “Ze werken op flexibele uren en hebben daardoor een onregelmatige levensstijl. Door hun lage opleidingsniveau hebben ze soms weinig contact met traditionele mondzorgvoorlichtingsinitiatieven. En ook al zijn hun vrachtwagens altijd brandschoon, hun persoonlijke mondhygiëne is vrij slecht”, merkten de twee studenten op.

Louis Dewael, CEO van van Dievel, stemde er onmiddellijk mee in om hen te laten werken voor zijn bedrijf, dat 130 chauffeurs in dienst heeft. Sarah en Silke onderzochten eerst de gewoonten van de chauffeurs op het gebied van tandenpoetsen en tandartsbezoek. Vervolgens werd er campagnemateriaal gemaakt en werden er via IDEWE medische onderzoeken georganiseerd. Bij de chauffeursbalie werd een stand geplaatst met gratis interdentale borstels. Na een paar maanden bleek uit een tweede enquête dat meer chauffeurs twee keer per dag hun tanden poetsten (+15%) en dat de interdentale borsteltjes nu door meer dan 50% van de chauffeurs worden gebruikt.

Louis Dewael is erg blij met de resultaten. “Ik vroeg eerst of ze de truckerswereld eigenlijk wel kenden en wel goed beseften waar ze aan begonnen. Maar Silke en Sarah waren zo overtuigend en inspirerend dat ze al gauw iedereen aan boord hadden. Zijn zijn erin geslaagd om mondhygiëne mee te laten opnemen in de jaarlijkse consultatie bij IDEWE. En, ze wisten zelfs de aandacht te trekken van FEBETRA!”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo