Featured Video Play Icon

Proximus Courcelles Logistics Center – Logistics.TV 38

Proximus verbindt zich ertoe om tegen 2040 in zijn hele waardeketen net zero uitstoot van broeikasgassen te bereiken.  Dat is de uitgesproken ambitie van Proximus. Dit Proximus Distribution Center, gelegen in Courcelles, omvat 90 procent van de logistieke activiteiten en is een ‘1 warehouse’-concept waarbij Proximus zijn logistieke activiteiten op 1 site gecentraliseerd heeft.

Proximus heeft de ambitie om als eerste Belgisch bedrijf een net-zero CO2-uitstoot te bereiken in zijn supply chain. Om dit te bereiken, werd in collaboratie-modus gegaan met enkele vaste logistieke partners om een gezamenlijke visie te creëren.

Deze strategie heeft de afgelopen jaren steeds meer vorm gekregen en heeft al mooie resultaten opgeleverd. Zo werd onder meer de CO2-uitstoot per order gereduceerd met 55%, door te vernieuwen op vlak van warehousing & transport. Ook werd er 12 500 ton CO2 per jaar vermeden door in te zetten op in-house repair & refurbishment.

Een eerste stap richting een geoptimaliseerde en CO2 neutrale supply chain is gezet, maar de verschillende groeimogelijkheden zullen de komende jaren zeker verder verdergezet worden.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo