Matexpo Demo Days : schrijf u zeker in!

De Latijnse spreuk luidt voluit ‘bis repetita placent’, wat betekent dat ‘dingen die worden herhaald, plezieren’. En het is een feit dat de terugkeer van de Demo Days naar de terril van Saint-Antoine in Dour plezier doet, aangezien de eerste editie in 2022 zo’n succes was.

Alle (of bijna alle) verdelers van zware vrachtwagens en bouwmachines in België verzamelen op 6, 7 en 8 september 2024 dus voor de tweede keer aan de voet van de terril van Saint-Antoine. Dit betekent vooral dat Matexpo niet alleen de exposanten, maar ook DNF (het agentschap voor natuur en bos van het Waalse Gewest) wist te overtuigen.

Missie volbracht

“In 2022 kregen we toestemming om onze testparcoursen op een beschermd terrein uit te zetten, op voorwaarde dat we de DNF zouden helpen met de ontwikkeling van de site en … dat onze bezoekers zich zouden gedragen. Missie volbracht in beide gevallen, vandaar dat we nu een overeenkomst voor meerdere edities hebben,” verheugt organisator Gregory Olszewski zich.
Dit betekent dat de verschillende bouwmachines (grondverzet, zeven, brekers en betonmixers) op echte terrilsites zullen werken, wat toch vrij uniek is. Er zijn slechts twee zones voor machines gereserveerd in plaats van vier, om de verkeersstroom te vergemakkelijken. De vrachtwagens zullen volledig gescheiden zijn van de machines en hun klimkwaliteiten kunnen demonstreren over twee lussen (een korte en een lange), met als belangrijkste nieuwigheid de aanwezigheid van één (Volvo Trucks) of zelfs twee elektrische vrachtwagens. DAF, Ford Trucks, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks en Scania zullen eveneens aanwezig zijn.

Drie dagen

Nieuw tijdens deze editie 2024 is de toevoeging van de vrijdag aan het programma. “Dit was een verzoek van de exposanten,” legt Gregory Olszewski uit. “Ze willen op vrijdag andere doelgroepen aantrekken, zoals lokale overheden, terwijl de twee dagen van het weekend eerder voor bedrijven bedoeld zijn.”

De realistische omgeving is één van de grote troeven van de Demo Days.

De Demo Days in de praktijk

• Van vrijdag 6 tot zondag 8 september
• Terril Saint-Antoine in Dour (aangegeven vanaf de afritten van de autoweg E19 / E42)
• Meer dan 50 exposanten en meer dan 100 machines en voertuigen op het terrein
• Het evenement is gratis, maar reserveren is verplicht.

Gebruik zeker de Transportmedia-code TPM6824!

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo