Peter Brock (Mercedes-Benz): “De transporteurs zijn een belangrijke schakel in onze economie”

  1. Toont u iets op Truck & Transport waar u zelf bijzonder fier op bent?
  2. Wat toont u dat de klanten zal helpen hun business te optimaliseren?
  3. Hoe ziet u de Belgische markt in 2017 evolueren?
  4. Wat wenst u de Belgische transporteur in 2017?
  1. Een ‘salon’ is altijd een gelegenheid om uit te pakken en dat gaan we ook op een gepaste manier doen. Truck & Transport is er slechts om de twee jaar, een reden te meer om die kans met beide handen te grijpen. De hele filosofie van Mercedes-Benz Trucks is opgehangen aan ‘Road Efficiency’, een visie die vele ladingen dekt: veiligheid (Active Brake Assist 4 & Sideguard Assist), efficiëntie en Mercedes-Benz Uptime.
  2. Wij verwijzen graag terug naar ‘Road Efficiency’. Hoe veiliger en efficiënter een truck onderweg, hoe minder hij verbruikt en hoe minder CO2 hij uitstoot. Hoe meer we de uitval van de truck kunnen vermijden, hoe gunstiger de TCO van onze klanten. Anders gezegd, hoe minder hij het in zijn portefeuille zal voelen. Een truck is een langetermijninvestering, en dus moet het rendement ook op lange termijn worden geëvalueerd.
  3. Wij verwachten dat de Belgische markt zich zal handhaven op het niveau van 2016. Dit jaar kunnen we typeren als een ‘vervangingsmarkt’. Onder meer door de invoering van de kilometerheffing merken we dat veel transporteurs hun oude voertuigen vervangen door meer recente en dus milieuvriendelijke voertuigen.
  4. De transporteurs hebben geen makkelijke periode achter de rug. De naweeën van de financiële crisis zijn nog altijd voelbaar, de concurrentie met lage loonlanden weegt door en de invoering van de kilometerheffing was een zware dobber. Wij wensen hen dan ook veel doorzettingsvermogen om in nog steeds moeilijke tijden de uitdagingen te blijven aangaan. En die zijn talrijk: van het vinden van goede chauffeurs tot het rentabiliseren van hun business. De transporteurs zijn een belangrijke schakel in onze economie en wij hopen dat zij die rol met verve blijven opnemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo