Truck & Transport: dat smaakt naar meer!

Gedragen door de golven van een erg gunstige conjunctuur, werd het salon Truck & Transport een echt succes. De officiële cijfers maken gewag van meer dan 35.000 bezoekers, maar het is vooral dankzij de kwaliteit dat dit nieuwe concept een positieve balans kan opmaken. 35.652 bezoekers. We zouden het maar wat graag geloven, maar in werkelijkheid geeft dat cijfer in plaats van het echte aantal bezoekers misschien eerder het aantal keren weer dat mensen langs de ingang zijn gepasseerd (vooral aangezien de ingewikkelde elektronische kaartverkoop van vrijdag ongetwijfeld een aantal mensen heeft afgeschrikt). Afgezien van dit (lichte) voorbehoud, was het nieuwe concept van Truck & Transport een schot in de roos. De nieuwe opstelling van de stands maakte het evenement erg gezellig en zelfs bijna behaaglijk. En behalve aan de noordzijde van Paleis 1 konden de ‘kleine’ exposanten uitgebreid meegenieten van de aantrekkingskracht van de zeven constructeurs. Op maandagavond heerste dus een vrij algehele tevredenheid. Was de kostenvermindering – op aanvraag van de zeven constructeurs – dan het winnende lot uit de loterij? Dat is misschien een beetje kort door de bocht. Een aantal bezoekers vonden de rondgang wat kort en betreurden het lage aantal tentoongestelde trucks. En we kunnen hen niet helemaal ongelijk geven. Het was onder andere de opzet van de organisatoren om de statische vertoning van voertuigen te vervangen door de toegevoegde waarde van de forums, maar dat is niet ten volle gelukt. Ondanks de hoge kwaliteit van de inhoud, slaagden de forums er niet in genoeg volk samen te brengen. We moeten ons er dus bij neerleggen: op een salon over transport moeten genoeg vrachtwagens staan… Het ideale Truck & Transport-salon zou dus in grote lijnen het concept van dit jaar kunnen hernemen, maar met wat meer tentoongestelde voertuigen… en een tweede paleis waar we bijvoorbeeld graag de grote carrosseriebouwers en bandenfabrikanten zouden terugzien. Want de editie van 2017 heeft ons zeker getoond wat voor een energie een vakbeurs rond één enkel beroep opwekt en samenbrengt. Zelfs de pers voor het ‘grote publiek’ heeft het nu opnieuw over het wegtransport… Afspraak dus in januari 2019 voor een achtste editie… Fotogalerij                

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo