Shuttlesystemen van TGW ondersteunen groeiambities Würth Elektronik eiSos

TGW installeerde een geavanceerd logistiek centrum voor Würth Elektronik eiSos, één van de grootste producenten van elektronische en elektromechanische componenten. Een shuttle warehouse, uitgebreide transportbandapparatuur en meerdere werkstations ondersteunen de groeistrategie van het bedrijf. Toen de bestaande faciliteiten van Würth Elektronik eiSos hun logisiteke limieten hadden bereikt, besloot het bedrijf de bestaande faciliteiten in het Duitse Walderburg uit te breiden. Het nieuwe logistieke centrum munt uit door verregaande automatisering en omvat 5.000 vierkante meter aan bijkomende opslagruimte, een aantal nieuwe kantoren en 800 vierkante meter extra laboratoriumruimte. Vrijwel het hele project werd uitgevoerd met producten en systemen van TGW: van de stalen rekken en platformen, de KingDrive® rollenconveyers en het Commander® besturingssystemen tot het Warehouse Control System voor de shuttles. Het hart van het nieuwe logistieke centrum is een automatisch mini-load warehouse met zes gangen, 38 niveaus en 14.000 opslaglocaties, uitgerust met een TGW Stingray Shuttle systeem, goods-to-person orderpicking en een pick-and-pack orderpickingoplossing. “In totaal hebben we meer dan twee kilometer rollenconveyers geïnstalleerd om de goederen veilig en snel binnen het gehele logistieke centrum te behandelen,” zegt TGW Project Manager Sebastian Hutterer. Voor Würth Elektronik eiSos was schaalbaarheid en flexibiliteit een belangrijke factor. “TGW was de enige leverancier die vanaf het begin begreep wat zo speciaal was aan onze material handling-operaties. De implementatie van een schaalbaar systeem, dat we snel kunnen aanpassen was een belangrijk aspect voor ons. Mochten we op een dag meer capaciteit nodig hebben, hoeven we enkel meer shuttles toe te voegen,” zegt Olivier Konz, CEO van Würth Elektronik eiSos.

Op de website van TGW Logistics Group vindt u meer informatie over dit project en de producten.

  • TGW Systems bv
  • +31 165 763030
  • benelux@tgw-group.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo