De Belgische truckmarkt vertraagt

De groei van de Belgische vrachtwagenmarkt kreeg een zware slag te verwerken: in april kelderden de inschrijvingen. Volgens Febiac zijn in april 2017 amper 86 motorwagens van minder dan 16 ton ingeschreven, wat een daling van 42.37% betekent. Bij de inschrijvingen van zware motorwagens noteren we een stijging (263 stuks, + 34.87%), maar die van de trekkers zakken met 11.3% (518 voertuigen). Als we de eerste vier maanden van het jaar samen bekijken, blijft het resultaat wel positief. De inschrijvingen van de opleggers blijven intussen exponentieel toenemen: + 67% in april en + 21% in vier maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo