Action opent nu ook XXL-distributiecentrum in Duitsland

Action heeft in Biblis, tussen Frankfurt en Mannheim, een nieuw distributiecentrum van bijna 85.000 m² geopend. De Nederlandse ‘non-food’ discounter zal van daaruit een groot deel van de filialen in Duitsland bevoorraden. De uitbating is aan Fiege toevertrouwd. Voor Action is het het tweede distributiecentrum buiten Nederland. Vorig jaar opende de keten een DC van 75.000 m² in Moissy, nabij Parijs. Het werd door Prologis gebouwd en wordt gerund door ID Logistics. In Duitsland ging Action in zee met de vastgoedgroep Dietz en Fiege. Voor de Duitse logistieke dienstverlener  is de Nederlandse groep een nieuwe klant.  In 2014 opende Action in Nederland een tweede DC van 75.000 m² in Echt-Susteren (Midden Limburg). De forse uitbreiding van de logistieke capaciteit van de afgelopen jaren moet de internationale groei ondersteunen. Volgens Sander van der Laan, de voorzitter van de Nederlandse keten,  is Action de snelst groeiende non-food discounter van heel Europa.  In 2015 kwamen er 141 winkels bij en vorig jaar openden maar liefst 197 nieuwe winkels hun deuren, waarvan 100 in Frankrijk en 60 in Duitsland. Eind 2016 telde de keten 852 winkels in zes landen. De omzet steeg vorig jaar met 34% tot 2,67 miljard euro, hoofdzakelijk dankzij de nieuwe winkels. Vandaag telt Action zo’n 150 winkels in Duitsland. Eind dit jaar zullen het er 180 zijn. Een groot deel van de Duitse winkels zal nog steeds vanuit Nederland bevoorraad worden, maar Biblis moet de groei in het zuiden van Duitsland boosten. In een eerste fase zal het nieuwe DC bijna 80 winkels in het zuiden van Duitsland beleveren, alsook de winkels in Oostenrijk en een deel van het netwerk in het oosten van Frankrijk. XXL-distributiecentrum Ook het nieuwe distributiecentrum is van het XXL-type: het heeft een oppervlakte van bijna 85.000 m², onderverdeeld in acht cellen waar vijftien soorten productgroepen worden opgeslagen.  Oorspronkelijk zou Fiege er met 500 mensen werken, maar tegen eind 2018 zullen het er uiteindelijk 800 worden. Op termijn zullen ze meer dan 230.000 ‘picks’ per dag doen.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo