Ivago zet verder in op CNG met Scania

Tegen 2021 wil afvalverwerker Ivago meer dan honderd voertuigen laten rijden op aardgas. Onlangs bestelde het bedrijf vijf nieuwe Scania CNG vuilnisauto’s, die vanaf begin 2018 worden afgeleverd.  Dit brengt het aantal CNG voertuigen in de vloot op dertien, waaronder tien Scania’s. Nog voor dit jaar staat de levering van een Scania P280 CNG met gesloten opbouw voorzien. De nieuwe Scania vuilniswagens zijn uitgerust met de G-cabine en de 340 pk sterke 9 liter Euro-6 gasmotor die een koppel van 1600 Nm levert. Het 6×2 chassis is opgebouwd met een VDK Pusher 4000 afvalpersinstallatie en een CB Dual containerbeladingsysteem. Ivago woordvoerder Koen Van Caimere : “Ruim de helft van het wagenpark van Ivago – goed voor tweehonderd voertuigen – moet over vier jaar op aardgas rijden.” Tegen het najaar bouwt Ivago op haar eigen terrein een CNG vulstation. Feiten over trucks op gas    

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo