[TRANSPORT.TV] Autonome vuilniswagen in Brussel: “Technologie binnen 5 jaar op punt”

Vanmorgen heeft Volvo Trucks haar autonome vuilniswagen voorgesteld in Brussel. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) is opgetogen over het project en ziet veel voordelen in autonoom transport. “Dit is zondermeer de truck van de toekomst”, zegt minister François Bellot. “In het kader van een beter leefmilieu kan geluid gereduceerd worden en wordt er minder CO2 uitgestoten. Ook voor de fabrikanten zelf is deze Europese testperiode belangrijk om een realistisch beeld te krijgen over autonoom rijden.” Volgens Bellot is het haalbaar om ook in drukke stadscentra te rijden met autonome voertuigen. “De technologie evolueert heel snel. Over 4-5 jaar zou alles op punt moeten staan. Volvo Trucks test autonome vrachtwagens uitvoerig in hun laboratoria in Zweden. Ook in Lyon zijn al soortgelijke testprojecten bezig”, legt Bellot uit. Fietsers en voetgangers De vraag blijft echter hoe autonome trucks kunnen anticiperen op voetgangers en fietsers. “Een voertuig herkennen lukt momenteel al zeer goed. Fietsers en voetgangers zijn complexer. Maar een team van experts analyseert het voertuig continu, waardoor deze technologie snel vooruit zal gaan. Hetzelfde gold voor de ontwikkeling van internet of de gsm”, besluit de Minister van Mobiliteit. Bekijk hier de reportage van TRANSPORT.TV Online:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo