JBC brengt logistiek voor e-commerce terug naar België

De Belgische moderetailer JBC hevelt zijn logistiek voor de e-commerce van Nederland over naar België. De groep gaat hiervoor in zee met de modelogistieker Bleckmann, die het e-fulfilment nu in zijn magazijn in Grobbendonk organiseert. JBC had enkele jaren geleden zijn e-fulfilment toevertrouwd aan het Nederlandse bedrijf Docdata in Waalwijk. Dat contract liep onlangs ten einde. “Daarom zijn we de markt opnieuw gaan verkennen. En omdat wij zelf een Belgisch bedrijf zijn, hadden we een lichte voorkeur voor een Belgische partner. Dat, het degelijke voorstel en de commitment van Bleckmann om in 2019 een magazijn in Beringen te bouwen, heeft de keuze bespoedigd”, zegt Fred Tielens, logistiek manager van JBC. Hoewel JBC voor een omnichannelstrategie heeft gekozen, blijven de logistiek voor de fysieke winkels en de online handel gescheiden. Het bedrijf beschikt in Houthalen (Limburg) over een eigen logistiek centrum voor de bevoorrading van de 140 winkels in België, Luxemburg en Duitsland. Voor dat centrum verandert er niets. Voor JBC Online – alsook voor de het zustermerk Mayerline – wordt de logistiek uitbesteed. Deze gaat dus nu naar de Bleckmann-groep. “Voor JBC zullen vanuit het warehouse in Grobbendonk per jaar bijna 500.000 orders vertrekken. Elke bestelling die voor 21.00 uur geplaatst wordt, vertrekt uiterlijk om 22.30 uur om de volgende dag geleverd te worden. Hiervoor wordt met DPD samengewerkt”, zegt Bleckmann-sitemanager Tom Leunckens. De site in Grobbendonk is gericht op de e-commerce. Een aantal bekende klanten zijn SuperDry, Vilebrequin en Tomorrowland. Dat bedrijf werkt volgens de cao voor de logistiek en heeft daarom geen enkel probleem met nachtwerk.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo