Katoen Natie schuift met logistieke activiteiten in Antwerpse haven

Katoen Natie gaat in de haven van Antwerpen een deel van zijn chemie-activiteiten van de Linker- naar de Rechteroever verhuizen. De groep van Fernand Huts heeft een terrein van 15 ha in concessie gekregen aan het Delwaidedok, met een optie voor 11 extra hectaren. De ruimte die op de Linkeroever vrijkomt, zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de bestaande activiteiten, zei Huts vandaag tijdens een persconferentie. Ook zei hij dat Katoen Natie zich in de toekomst meer wil profileren op vlak van afvalbehandeling, energie en process engineering in de supply chain. De groep wil het vermarkten van haar knowhow voor het bouwen van logistieke installaties wereldwijd opdrijven. De excentrieke zakenman maakte van de persconferentie gebruik van om zijn beklag te doen over de mobiliteitsproblematiek in Antwerpen. Deze maakt Katoen Natie het steeds moeilijker om personeel in Antwerpen te vinden. Dat is volgens hem een reden waarom het personeelsbestand in eigen land in de toekomst nog amper zal groeien. De groep gaat meer investeren in satellietkantoren, maar ook in internationale tewerkstelling. Overigens zei Huts zijn lidmaatschap van Voka te stoppen. De organisatie verdedigt de belangen van de bedrijven in de fileproblematiek niet genoeg en weegt te weinig op de besluitvorming, vindt hij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo