David Saelens (Sitra) : “We weten nog niet wanneer de Tesla Semi in Europa zal mogen rijden”

Sitra uit Ieper zal de eerste Belgische transportonderneming zijn die met een Tesla Semi zal rondrijden. Transportmedia sprak met CEO David Saelens over de nieuwste investering van het transportbedrijf.  TM: Weet u iets meer dan wij over de prestaties van de Tesla Semi, zoals het laadvermogen bijvoorbeeld? David Saelens: We hebben met Tesla afgesproken dat de prestaties van het voertuig enkel door Tesla wordt gecommuniceerd. We zijn klant en we respecteren dat uiteraard. Wij hebben trouwens nog niet zoveel informatie, maar dit kan het businessmodel van het transport dusdanig veranderen, en dat was de reden voor ons om op deze trein te stappen. Het is een revolutionair voertuig, een revolutionaire aanpak van onze branche, en wij denken als jonge aandeelhouders van ons bedrijf dat het van het groot belang is om met alle nieuwe technologische vooruitgang mee te zijn. TM: Hoe verloopt zo’n pre-order? David Saelens: Alles gebeurt via Tesla in Nederland. Na de eerste contacten hebben we een schijf van 4.000 euro overgemaakt via kredietkaart. Een tweede betaling van 13.000 euro per overschrijving is nodig om de reservatie te bevestigen. In totaal gaat het om een voorafbetaling van 17.000 euro, dat is geen geheim. TM: Wat zegt Tesla over de homologatie in Europa? David Saelens: Ook voor ons is nog niet alles duidelijk. Als alles 100 % geweten zou zijn, zou er een stormloop zijn en waren we waarschijnlijk te laat. We zijn er ons in elk geval van bewust dat dit nog een paar jaar kan duren, maar het is belangrijk om dicht bij Tesla te staan en om in de nabije toekomst ingelicht te worden van de evoluties die dit project doorloopt. We zullen dus nog informatie krijgen die niet in de pers zal gedeeld worden.. TM: Is dit een marketing stunt van Sitra? David Saelens: Nee. We zijn geen marketing bedrijf. We zijn een vervoersbedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat – ik ben 42 jaar en zal niet werken tot ik 90 ben – ik in mijn carriere nog elektrische, autonome trucks zal kennen! Dat is waarom we beslist hebben om deze investering te doen. Dit zal de toekomst van onze kinderen alleen maar klinkender maken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo