“Ik zie 2018 helemaal zitten” #2: Karl ’s Jegers (s’Jegers Transport)

Karl S’Jegers heeft een goed jaar achter de rug. De Kempense specialist in containertransport houdt er ook een gezond principe op na: “Als de prijs niet oké is, rijden we niet”.

“We rijden met allemaal chauffeurs met een Belgisch arbeidscontract, en daar hebben veel bedrijven begrip voor. Vandaag aanvaardt men dat, terwijl je vroeger toch vaker hoorde dat je dan ’te duur’ was. De loonkost vertegenwoordigt ongeveer 50 % van mijn omzet. Ik zie 2018 helemaal zitten”, vervolgt Karl S’Jegers. Vandaag is hij bezig met de contracten voor 2018, en merkt hij dat de 3 % prijsstijging geen groot obstakel vormt voor zijn klanten.

Karl S’Jegers merkt ook dat het moeilijker wordt om goede chauffeurs aan te trekken. “Dat wordt in de toekomst een probleem.” Wat de onderneming doet om daar een mouw aan te passen? S’Jegers Transport werkt met peters die nauw samenwerken met de nieuwe chauffeurs gedurende hun eerste weken. Daarnaast heeft de onderneming ook eigen opleidingen, zowel voor Code 95 als ADR.

“De wet Macron kan ik alleen maar toejuichen. Het is niet correct dat mensen drie maanden van huis zijn en in hun vrachtwagen moeten leven.” (Karl ’s Jegers)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo