Empack krijgt seminarieprogramma van hoog niveau

Easyfairs, die de vakbeurs Empack organiseert, werkt samen met experten uit de verpakkings- en voedingssector om het seminarieprogramma voor bezoekers uit deze industrie naar een hoger level te tillen. Meer dan 20% van de bezoekers van Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom levert Pack4Food (een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en bedrijven, actief in de verpakking van levensmiddelenzoals) zijn bijdrage aan het seminarieprogramma op Empack. Dit jaar hebben ook Fevia (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) en Flanders’ Food (speerpuntcluster agrovoeding) hun schouders gezet onder het seminarieprogramma. Op woensdag 3 oktober, tijdens de eerste beursdag, wijdt Fevia een volledig programma aan ‘Design for Recycling’. Fevia organiseert in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval, dit seminarie om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan de verpakkende bedrijven voor te stellen. De tweede beursdag neemt Pack4Food en Flanders’ Food op zich en gaat over Industry 4.0 en smart packaging. Zo leert u onder andere meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). De seminaries gaan door in het Food Theater op de beursvloer

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo