GLS bouwt in Tongeren nieuw depot voor pakjes- en pallettendistributie

GLS gaat in Tongeren, op een terrein van 60.000 m² nabij de E313, een nieuw depot bouwen. Dat zal dienen voor de distributie van pakjes en vrachtzendingen in de provincies Limburg en Luik. Die gebeurt vandaag vanuit depots in Hasselt en Luik, maar ze zijn te klein en niet te moderniseren. In het najaar van 2019 verhuizen die activiteiten naar de nieuwe site. GLS bouwt in Tongeren twee aparte gebouwen volgens hetzelfde plan als dat van het depot in Nijvel (foto). In het ene zullen de pakketten verwerkt worden, in het andere de palletzendingen. De capaciteit is 30.000 pakketten en 2.500 palletten per dag. De investering bedraagt 20 miljoen euro. Indien het verzendvolume verder toeneemt, dan de locatie moeiteloos uitgebreid worden, zegt Luc De Schrijver, managing director van GLS Belux. In de toekomst kan het depot in Tongeren uitgroeien tot een gateway naar Duitsland en Oost-Europa. Met de site in Tongeren verhoogt GLS zijn capaciteit in de regio. Daarnaast maakt het depot het ook mogelijk om de reorganisatie van het routeschema af te ronden. GLS gaat de nieuwe installaties rechtstreeks verbinden met alle Belgische depots. In Tongeren gaan 300 eigen personeelsleden en chauffeurs van transportpartners aan de slag. De meeste medewerkers verhuizen mee van Hasselt en Luik naar Tongeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo