Ninatrans neemt eerste Scania met 410 pk gasmotor in gebruik

Eén van de eerste afnemers van een Scania met 410 pk gasmotor in ons land is Ninatrans uit Leuven. “Nu hebben gasmotoren voldoende vermogen”, zegt zaakvoerder Benny Smets.

“Vroeger was het vermogen op aardgas nog te beperkt voor bepaalde toepassingen”, vertelt Benny Smets. “Met 410 pk wordt de gasmotor ook voor ons interessant, vooral door de lagere CO2-uitstoot en minder fijnstof. We hebben al ervaring met LNG-voertuigen en zijn tevreden dat nu ook Scania een krachtiger motor voorstelt. Het is niet uitgesloten dat er meer voertuigen op aardgas zullen volgen want het is volgens ons de meest zekere en verst staande oplossing om milieuvriendelijker te rijden. Andere alternatieven bieden nog niet dezelfde voordelen. Zeker nu het distributienet in Europa begint uit te breiden zullen we voor een groot gedeelte van de vloot overstappen op LNG.”

 

De Scania OC13 gasmotor levert 410 pk en 2.000 Nm koppel bij 1.100 tot 1.400 o/m. Deze motor wordt gekoppeld aan de geautomatiseerde Scania Opticruise versnellingsbak. Met vloeibaar aardgas (LNG) kan een standaard trekker-opleggercombinatie van 40 ton 1.000 kilometer rijden zonder te hoeven tanken. Met dubbele LNG-tanks kan de actieradius zelfs oplopen tot 1.600 kilometer.

Bij deze nieuwe generatie gasmotoren werden tevens de onderhoudsintervallen verlengd tot 45.000 km.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo