Paccar verwacht in 2019 een ‘uitstekende’ Europese markt

In de marge van de voorstelling van zijn driemaandelijkse resultaten, heeft de groep Paccar erg optimistische pronostieken bevestigd voor het gedrag van de Europese vrachtwagenmarkt in 2019. Paccars driemaandelijkse resultaten zijn (opnieuw) uitstekend: de Amerikaanse groep heeft van de goede internationale conjunctuur geprofiteerd om zijn zakencijfer in negen maanden van 14 tot 17,2 miljard USD te laten aangroeien en zijn nettowinst heeft in het derde kwartaal een sprong van 35% gemaakt ten opzichte van diezelfde periode in 2017. Volgens Preston Feight (Vicepresident van Paccar) zou de Europese markt van de meer dan 16 ton-trucks het jaar 2018 met 310.000 tot 320.000 voertuigen moeten afsluiten. Dat zou het tweede beste resultaat uit zijn geschiedenis zijn (het record dateert van net voor de crisis, nvdr) en 2019 zou zich ook erg veelbelovend aankondigen, met een pronostiek die varieert van 290.000 tot 320.000 voertuigen.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo