Tegen 2020: 200 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen bij Engie

Met zijn project “EV Boost 2020” wil Engie 200 lichte bedrijfsvoertuigen op diesel door elektrische exemplaren vervangen. Veertig daarvan zouden al voor eind dit jaar worden geleverd. De energiegroep Engie hecht veel belang – en gezien de aard van zijn activiteiten, verwachtten we ook niets anders – aan duurzame mobiliteitsoplossingen. Dat geldt niet alleen voor zijn klanten, maar ook voor het bedrijf zelf. Zo is het gestart met het project EV Boost 2020, dat de impact van de verplaatsingen van zijn medewerkers en energie-experts moet inperken. Het doel is om 20% van de vloot lichte bedrijfsvoertuigen – 200 voertuigen – door elektrische exemplaren te vervangen. Idem voor 15% van zijn wagenpark (700 personenwagens). Met dit project zal Engie de jaaruitstoot van de lichte bedrijfswagens en personenwagens met 16% terugschroeven (2330 ton). En we blijven nog even bij de alternatieve brandstoffen, want Engie Electrabel bouwt en beheert in België trouwens samen met Enora tankstations voor aardgas. Die tankstations kan Engie op de locatie van het geïnteresseerde bedrijf bouwen. Tot slot heeft Engie in het Franse Rungis onlangs het eerste tankstation met meerdere alternatieve brandstoffen van Frankrijk geopend. Dat station zal de vloot van 50 Renault Kangoo Z.E.-bedrijfsvoertuigen van waterstof voorzien, die onlangs door Alphabet voor langetermijnverhuur ter beschikking zijn gesteld. Die voertuigen op waterstof zullen door de technici van Engie Cofely worden gebruikt bij de multitechnische exploitatie- en onderhoudsopdrachten van tertiaire panden in Île-de-France.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo