Featured Video Play Icon

AB Inbev bestelt een Volvo FE Electric

AB Inbev, de wereldleider van de brouwerijen, heeft een gloednieuwe Volvo FE Electric besteld. Vanaf april 2020 moet die bier gaan leveren. Het is de eerste van een elektrische vloot waarin AB InBev op Europees niveau gaat investeren. De Volvo FE Electric gaat Jupiler, Leffe en Stella Artois leveren en zal deel uitmaken van een grotere vloot van elektrische voertuigen die in België, Duitsland, Italië en Nederland zullen worden ingezet. Richard White, European VP of Procurement and Sustainability van AB InBev: “Voor de productie van ons bier rekenen we op natuurlijke hulpbronnen. We vinden het dan ook onze plicht om, samen met partners als Volvo Trucks, te investeren in nieuwe technologieën die bijdragen aan de afname van de CO2-uitstoot.” Krista Walsh, Director EU Comm. & Sustainability Affairs bij Volvo Group voegt eraan toe: “Elektromobiliteit zorgt voor een omwenteling in de automobielsector en zal in de nabije toekomst ook de manier veranderen waarop we onze steden en infrastructuren bouwen. In stedelijke gebieden bieden e-trucks een enorm potentieel.” De Volvo FE Electric zal een dieseltruck vervangen. De investering is een onderdeel van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de brouwer voor 2025 heeft vooropgesteld. Die bestaat eruit de uitstoot van zijn activiteiten tegen 2025 wereldwijd met 20% af te bouwen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo