De Rocker verhuist in 2020 naar Zele

De Rocker Logistics verhuist in de zomer van 2020 naar een gloednieuwe site in Zele. daar komt een nieuw duurzaam magazijn, een nieuw cross dock platform en een nieuw kantorencomplex.

In de Industriezone Wijnveld in Zele wordt op dit ogenblik een nieuw distributiecentrum gebouwd, dat dienst zal doen als centrale hub voor zowel België als Nederland. “De goede ligging nabij de E17 geeft de opportuniteit om de vraag van klanten in beide landen te beantwoorden en geeft voeding voor de verdere uitbouw van onze dagelijkse Benelux distributie naar de retail, de groothandel én de detailhandel”, aldus De Nutte nog. Het nieuwe halfautomatisch magazijn van 15.000 m² en 14 meter hoog laat een verdubbeling toe van de huidige opslagcapaciteit (12.000 palletten op voornamelijk 12-18°, maar ook 0-4°).

Het magazijn telt 24 los- en laadkaaien, een cross dock platform en een mezzanine verdieping boven de laadkaaien, om logistieke diensten met toegevoegde waarde activiteiten aan te bieden. Op het dak van het magazijn worden zonnepanelen gelegd.

De nieuwe hoofdzetel van De Rocker kost zo’n 12 miljoen euro en past in een ambitieuze visie. Zowel qua omzet als qua personeelsbestand wordt tegen einde 2021 een groei van 30 tot 40% verwacht. “We willen dé logistieke partner in de Benelux zijn voor de opslag en het vervoer van voeding onder geleide temperaturen (12-18° en 0-4°), vereist innovatieve en toekomstgerichte investeringen”, aldus CEO Rudy De Nutte. Naast haar bestaande ISO 9001 certificaat en haar Bio-certificaat is De Rocker Logistics van start gegaan met het behalen van haar BRC en IFS norm zodat de nieuwe hoofdzetel aan de strengste kwaliteitsnormen voor de voedingsindustrie voldoet.

De activiteiten in Wetteren worden stopgezet, maar de activiteiten in
Baasrode (opslag en orderpicking) blijven wel behouden. “Momenteel wordt daar trouwens de mogelijkheid bestudeerd om de aan de Schelde gelegen site van 2 hectare voor de binnenvaart te ontsluiten en zo vrachtwagens van de weg te halen”, meldt De Nutte nog.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo