Featured Video Play Icon

[VIDEOCALL] Dilissen na overname Becker Logistik: “Een serieuze toegevoegde waarde”

In onze wekelijkse videocall kloppen we aan bij Dilissen Logistics. Het bedrijf uit Pelt rondde zopas de overname van het Duitse Becker Logistik af. 17 trekkers, 32 medewerkers én het crossdock magazijn in Aken worden overgenomen. “Deze ligt op twee minuten van de snelweg. Dit betekent voor ons een grote tijds- en kilometerwinst”, aldus CEO Carlo Dilissen.

Er mag ook wel eens positief nieuws te melden zijn in deze barre tijden, moeten ze gedacht hebben bij Dilissen Logistics. Prompt werd de overname van Becker Logistik uit Aken aangekondigd. “Het bedrijf was eigendom van de gebroeders Becker”, zegt Carlo Dilissen. “Ze waren intussen pensioengerechtigd en waren begin vorig jaar op zoek naar een overnemer. Aangezien wij in diezelfde periode aan het uitkijken waren om een overname te doen in Duitsland, kwamen we met mekaar in contact. Zo werd de overname vrij recent afgehandeld.”

Wie is Becker Logistik?
“Het bedrijf is gespecialiseerd in de groupage van en naar Duitsland, zowel vanuit België maar ook deels vanuit Nederland. Dit is een activiteit dat ook gedeeltelijk door Dilissen Logistics gebeurt. Al heel vlug zagen we dat er behoorlijk wat synergieën waren tussen onze beide bedrijven. Bovendien was voor ons was de locatie in Aken een serieuze toegevoegde waarde.”

“Deze crossdock in Aken ligt op letterlijk twee minuten van de snelweg. Dat betekent zowel voor onze eigen wagens als voor de bestaande Becker wagens dat zij van het crossdock in Aken kunnen genieten en dat ze geen omweg via Pelt moeten maken. Ze kunnen dus behoorlijk wat kilometerwinst realiseren per week. Dat is voor ons toch wel een serieuze tijdswinst.”

Positieve noot
Een positieve noot in deze moeilijke coronatijden dus. De 17 Becker trekkers worden toegevoegd aan de huidige 42 trekkers die Dilissen al had. 32 medewerkers komen mee over wat het totaal brengt op 110. In Pelt beschikt Dilissen nog over zo’n 40.000 m² opslagruimte, specifiek bedoeld voor tijdelijke stockage.

Bekijk de videocall integraal.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo