JBC zet samenwerking met Hytchers ’tijdelijk’ on hold

De Belgische modeketen JBC zet de samenwerking met de Belgische start-up Hytchers tijdelijk on hold, maar hoopt dan ook de levering van retours door particulieren via het Hytchers platform spoedig te kunnen hervatten.

Eerder deze week publiceerden we dat JBC de samenwerking met Hytchers stopzette. Uit een persbericht van de modeketen blijkt dat deze stopzetting tijdelijk is en dat deze beslissing ‘met tegenzin’ werd genomen. Kern van de zaak is het feit dat Hytchers geen vergunning van vervoercommissionair heeft, en Transport en Logistiek Vlaanderen daagde JBC en Hytchers in kort geding voor de rechtbank. Totdat er een uitspraak volgt in de zaak zet JBC deze samenwerking met tegenzin tijdelijk on hold.

“TLV beroept zich op de vervoersregels uit de jaren zestig en interpreteert deze ook alsof we nog in die tijd leven. De maatschappij is echter geëvolueerd. JBC is altijd al een bedrijf geweest dat wil meedenken en proactief zijn, zeker op gebied van duurzaam ondernemen. JBC blijft tot op heden geloven in de duurzame aanpak van Hytchers. De samenwerking met Hytchers blijft een grote, groenere stap in de ecologische transportstrategie van JBC”, zegt Katrien Vangrunderbeeck, woordvoerdster bij JBC. “We geloven in een maatschappij in verbinding en willen conform de wet handelen. Daarom hebben we ons dan ook teruggetrokken uit deze juridische kwestie door onze samenwerking met Hytchers tijdelijk on hold te zetten tot er een definitieve uitspraak volgt van de rechtbank. We vinden het ontzettend jammer dat onze inspanningen om samen met een ecologische, Belgische start-up te streven naar een groenere toekomst onderuit gehaald worden door TLV. We blijven Hytchers steunen en we blijven geloven in hun duurzaam idee en zijn er dan ook van overtuigd dat we binnenkort weer onze samenwerking kunnen oppakken.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo