Renault bedrijfsvoertuigengamma gecertificeerd voor ‘blauwe diesel’

Met de certificering van de Renault Master zijn nu alle nieuwe Renault bedrijfsvoertuigen met dieselmotor gehomologeerd voor het gebruik van HVO100, ‘blauwe diesel’. Daarmee kunnen ze zonder technische aanpassingen rijden op deze bijna CO2-vrije brandstof.

De brandstof HVO100 (XTL), staat voor ‘100% Hydrotreated Vegetable Oil’. Deze fossielvrije olie kan gewonnen worden uit bijvoorbeeld industrieel afval en andere plantaardige bronnen en heeft dezelfde chemische samenstelling als traditionele diesel. Bij gebruik van HVO100 wordt een CO2-reductie van ongeveer 90% gerealiseerd, evenals minder uitstoot van NOx (9%), koolmonoxide (24%) en roet en fijnstof (33%). Daarmee is HVO100 een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele diesel.

Renault heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik en de geschiktheid van HVO100 voor de bestaande dieselmotoren in de bedrijfswagens. Met de certificering van de Renault Master zijn alle nieuwe bedrijfsvoertuigen van Renault met een dieselmotor, zonder technische aanpassingen, officieel geschikt verklaard voor het gebruik van deze duurzame brandstof. De goedkeuring voor het gebruik van HVO100 wordt vermeld in de voertuigdocumentatie en wordt extra verduidelijkt met een XTL-sticker aan de binnenzijde van de tankklep.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo