H. Essers bouwt value-added services op Cargovil-site verder uit

De vestiging van H.Essers in Cargovil wordt een heuse farma-hub voor de Limburgse groep. Die investeerde fors in de verdere uitbreiding van value-added services.

“Waar de warehouses voorheen dienstdeden als opslagplaats voor de productieoverflow van het farmasegment, zetten we ze nu voornamelijk in voor distributie. En daar horen investeringen bij. Voor Kela, bijvoorbeeld, zorgt H.Essers voor de picking en packing van de goederen, waarna ze ook de rechtstreekse distributie naar de eindklant, veelal apothekers, voor hun rekening nemen. Maar onze value-added services voor Kela gaan nog verder: zo bouwen we in onze warehouses bijvoorbeeld ook displays op die bij de apotheker in de winkel komen te staan”, zegt Linde Van Vlasselaer, Global Industry Lead Pharma bij H. Essers.

H. Essers behaalde ook de GMP- en GDP-certificaten en heeft een speciale ruimte opgezet voor labeling. “Die ruimte maakt onderdeel uit van de passieve verpakkingsdienst die we hebben ingericht voor Pfizer. Passieve verpakking houdt in dat goederen op temperatuur worden gehouden door hun verpakkingsmateriaal. Denk bijvoorbeeld maar aan gel packs die koude temperaturen vasthouden. Deze methode is cruciaal om de cold chain en daarmee de stabiliteit van de producten te waarborgen.” Tijdens het verpakkingsproces gebruikt H. Essers augmented reality: “Een systeem projecteert op de verpakking hoe deze geconfigureerd moet worden en waar de operator de koelelementen en temperatuurdataloggers moet plaatsen. De operator doorloopt het verpakkingsproces zo samen met de robot. Tijdens het proces valideert het systeem ook of de instructies goed zijn opgevolgd’; legt Linde Van Vlasselaer uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo