CityDepot opent vestiging in Leuven

CityDepot opende in Leuven zijn nieuwst locatie voor slimme stadsdistributeur. Het bedrijf dat onderdeel is van BD Logistics, wil op die manier zijn consolidatiemodel ook toepassen in de Leuvense binnenstad en zo de gereden kilometers voor het leveren van goederen te beperken.

CityDepot consolideert de goederenstromen in een hub aan de rand van de stad om ze vervolgens gebundeld bij de eindontvanger te leveren, waarbij ook retours meegenomen worden voor een maximale beladingsgraad van de transporten. Het gaat daarbij zowel om kleinere pakjes als volledige palletten. CityDepot zet daarbij in op een modulaire groene vloot met elektrische bestelwagens, CNG voertuigen en HVO vrachtwagens. Via een open ecosysteem werkt CityDepot ook samen met lokale fietskoeriers. In Leuven zijn dit Velo vzw, dat staat voor sociale economie met maatschappelijke waarde, en Vi-tes,

De Leuvense vestiging van CityDepot is de vijfde van het bedrijf in Vlaanderen, na Antwerpen, Gent, Hasselt en Mechelen. In heel België zijn er acht CityDepot vestigingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo