Emons start pilootproject met Solar Film van MSIE

De Nederlandse transporteur Emons, die staat gekend als één van de meest vooruit denkende transportbedrijven in Europa, heeft MSIE gekozen voor een pilootproject waarbij flexibele dunne Solar Film op het dak van een dubbeldek trailer worden geplaatst.

Solar Film is een lichtgewicht zonnepaneel dat slechts 2,4 kg /m2 weegt en maar 1,4 mm dik is. Het wordt rechtstreeks op het dak gekleefd en wekt voldoende energie op voor elektronische toebehoren aan boord van de vrachtwagens. Hierdoor wordt conventionele stationaire energie overbodig. “Emons is begonnen om stap per stap onze Flexibele Dunne Solar Film te gebruiken op méér en méér van hun vrachtwagens. Naast het sparen van brandstof, verlengen zij ook de levensduur van de batterij van de vrachtwagens en gebruiken ze niet of véél minder de alternator hetgeen de algemene onderhoudskosten vermindert”, aldus Marc Van Ginneken, zaakvoerder van MSIE.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo