Philippe Portier (Novandi) wordt voorzitter van Logistics in Wallonia

Tijdens de algemene vergadering van 2023 maakte Logistics in Wallonië de balans op van zijn activiteiten voor het jaar 2022. Het was ook een gelegenheid om Sophie Houtmeyers te bedanken, die haar voorzitterschap na vijf jaar overdraagt aan Philippe Portier, CEO van Novandi.

“Toen ik werd benaderd, dacht ik eerst na over hoe ik deze rol kon combineren met mijn professionele activiteit en mijn agenda. Maar ik vond dat het tijd was om iets terug te doen voor de gemeenschap nadat ik verschillende vormen van steun had gekregen voor de ontwikkeling van Novandi”, aldus Philippe Portier (rechts op de foto). “Mijn bedrijven zijn al vele jaren lid van LiW en ik heb de zeer concrete toegevoegde waarde kunnen meten die de cluster zijn leden kan bieden. Ik denk dat ik nu mijn ervaring kan delen met de clustergemeenschap. Innovatie en de betrokkenheid van alle spelers in de cluster zullen centraal staan.”

De Algemene Vergadering bood Bernard Piette, algemeen directeur van LiW, ook de gelegenheid om een overzicht te geven van de activiteiten van Logistics in Wallonia. Zo worden er momenteel zeven innovatieprojecten uitgevoerd, hebben vier nieuwe organisaties zich ingeschreven voor het programma MultiModalWallonia en zijn er 14 business cases afgerond. LiW gaat ook verder met het Lean & Green Europe programma, met vier nieuwe aanmeldingen, twee bedrijven die hun eerste ster hebben gekregen (Transports Fockedey en Transports Louwyck) en een award voor Nestlé Waters.

Vorig jaar kondigde hij een nieuwe strategie aan om leden meer betrokken te maken door middel van verschillende servicepakketten en een jaar later kan hij melden dat 90% van de leden zich heeft geabonneerd op een van deze nieuwe pakketten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo