Featured Video Play Icon

[VIDEO] Filip De Clercq: “Verder inzetten op logistieke groei”

De eer van Super Transporteur van het Jaar is sinds kort weggelegd voor Gilbert De Clercq. Deze uitzonderlijke prijs was een wedstrijd tussen alle voormalige Transporteurs van het Jaar tussen 1994 en 2023. Gilbert De Clercq haalde het onder andere voor H. Essers en Van Moer Logistics. 

Gilbert De Clercq draait een omzet van 65 miljoen euro en telt zo’n 300 trekkende eenheden, 350 medewerkers en in totaal 125.00 m² logistieke gebouwen. Een derde van de omzet wordt gerealiseerd in volumevervoer waar ze marktleider in België zijn. Verder zijn ze nog sterk bezig met koelvervoer en huifvervoer. Verduurzaming is één van de pijlers waarop Gilbert De Clercq de komende jaren op zal inzetten. Een traject dat het niet alleen aflegt. Gilbert De Clercq zet in op langdurige partnerships en kan hiervoor rekenen op een pool van betrouwbare leveranciers.

  1. De vloot van Gilbert De Clercq bestaat grotendeels uit Scania. Samen wordt er steeds gezocht naar de meest duurzame transportoplossing.
  2. Voor de koelopleggers kiest Gilbert De Clercq voor de S.KO COOL trailers van Schmitz-Cargobull.
  3. Dankzij een professioneel bandenbeleid kan Gilbert De Clercq in samenwerking met Michelin zijn totale gebruikskosten en ecologische footprint verlagen.
  4. Trimble heeft de afgelopen 5 jaar sterk ingezet op de workflow management van Gilbert De Clercq.
  5. Randstad rekruteert vrachtwagenchauffeurs en logistieke profielen voor Gilbert De Clercq.
  6. Voor alle financiële en bancaire zaken werkt Gilbert De Clercq nauw samen met ING.

 

Duurzame relaties, maar ook duurzame ambities. “Als tweede generatie zijn we sterk blijven inzetten inzetten op de logistieke groei, en dat willen we de komende jaren blijven doen. Weliswaar gecombineerd met onze transportactiviteiten”, vertelt Managing Director Filip De Clercq is de uitgebreide reportage op Transport & VAN.TV.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo