VRD combineert distrinetwerk met Vos Logistics

Sinds oktober 2023 is VRD Logistiek een operationeel partnership aangegaan met Vos Logistics. De Belgische en de Nederlandse ondernemingen hebben hun distributienetwerken met elkaar gecombineerd.

Vos Logistics en VRD Logistiek zijn allebei gespecialiseerd in distributie van pallets in de Benelux en maken sinds enkele jaren regelmatig gebruik van elkaars netwerken. In oktober 2023 is die incidentele samenwerking bestendigd tot een operationeel partnership in Benelux-distributie. “Samen functioneren wij als één zeer fijnmazig en efficiënt netwerk met korte aanrijtijden in de gehele Benelux”, zegt Liesbeth Van Raemdonck (mede-eigenaar van VRD Logistiek). “Elke dag rijden trailers op en neer tussen de hubs van Vos Logistics in Oss en Woerden en onze crossdock in Bornem. Beide partners hebben elk in eigen land een zeer dicht distributienetwerk. Ook kunnen klanten van Vos Logistics en VRD Logistiek nu afhalingen of collecties laten uitvoeren in de gehele Benelux.”

Alle activiteiten binnen het gedeelde netwerk zijn volledig gedigitaliseerd en realtime inzichtelijk. Dankzij de koppeling van de systemen van VRD Logistiek en Vos Logistics kunnen klanten van beide ondernemingen hun zendingen volgen, ongeacht in wiens wagens of faciliteiten ze zich bevinden.

“Ons partnership heeft alleen maar voordelen”, aldus Van Raemdonck. “Er worden minder lege kilometers gereden, we maken elkaar sterker, terwijl onze dienstverlening aan klanten simpeler en completer wordt: onze clientèle heeft straks slechts één transporteur voor de deur, en één aanspreekpunt.”

Ook vanuit het oogpunt van ecologie is het partnerschap interessant: met het verkorten van de distributieritten zijn Vos Logistics en VRD Logistiek klaar voor elektrificatie van het gehele distributienetwerk. Beide bedrijven hebben momenteel al meerdere elektrische voertuigen op de weg. Dennis Broeksteeg, Business Unit Manager Benelux Distribution bij Vos Logistics: “De transitie naar emissievrije stadsdistributie is in volle gang. Daarom is het cruciaal om te beschikken over een netwerk met meerdere hubs dicht op de grote steden, zodat elektrische levering haalbaar en rendabel wordt. Door letterlijk ons netwerk te delen met VRD Logistiek zetten wij daarin een grote stap. Daarnaast versterken wij ook ons regionale distributienetwerk verder en bereiken wij gezamenlijk een nog hogere efficiëntiegraad. Dit partnership stelt ons in staat om op meerdere fronten te anticiperen op de veranderende eisen in de markt, allemaal dankzij ‘the Power of our Shared Network’.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo