Iveco wil elektrische bestelwagen van Foton verkopen in Europa

Iveco Group heeft een strategische overeenkomst gesloten met de Chinese groep BAIC, op basis waarvan Iveco een elektrische lichte bedrijfswagen van Foton op de markt zou kunnen brengen in Europa en Zuid-Amerika. De Italiaanse fabrikant heeft al een soortgelijke samenwerking aangekondigd met Hyundai.

Iveco heeft er geen geheim van gemaakt dat het zijn gamma wil uitbreiden met bestelwagens die lichter zijn dan zijn eigen Daily. In februari 2024 kondigde het bedrijf aan dat Hyundai Motor Company een voertuig voor de Europese markt zou leveren, waarvan de officiële presentatie wordt verwacht op de beurs IAA Transportation 2024 in Hannover. Met Foton is Iveco van plan hetzelfde te doen in Europa en Zuid-Amerika. Het memorandum van overeenstemming stelt de twee bedrijven ook in staat om gezamenlijk andere synergieën te verkennen, met name op het gebied van toelevering. FPT Industrial zou aandrijflijnen kunnen leveren aan Foton.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo